Kremlj potvrdio pisanje Liberasiona : Sreli se Putin i Prigožin

Ruski predsednik Vladimir Putin i šef privatno – državne kompanije „Vagner“ Jevgenij Prigožin sreli su se i posle brzopotezno okončanog pokušaja pobune, koji se dogodio 23/24 juna.

Tako je pisanje francuskog lista Liberasion potvrdio Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Zaista, predsednik je imao takav susret. On je na taj susret pozvao 35 ljudi. Sve komandire jedinica i rukovodstvo kompanije. Uključujući samog Prigožina. Susret se odigrao 29.juna u Kremlju. Trajao je gotovo tri sata“, rekao je Peskov ruskim novinarima.

„Jedino što možemo da kažemo, to je da je predsednik dao ocenu delatnosti kompanije na frontu u toku ‘specijalne vojne operacije’, a dao je i svoju ocenu dogadjaja 24.juna“, rekao je Peskov i dodao da je Putin vagnerovcima predložio varijante zapošljavanja.

„Sami komandiri su izneli svoju verziju onog što se dogodilo. Oni su naglasili da su ubedjene pristalice i vojnici šefa države i vrhovnog komandanta. Oni su rekli i da su spremni dalje da se bore za Domovinu“, rekao je Peskov.

Posle 24.juna okončane pobune kompanije „Vagner“, njen šef Jevgenij Prigožin otputovao je u Belorusiju, a u skladu sa dogovorom s beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Medjutim, objavljeno je da se Prigožin vratio u Rusiju.

Lukašenko je potvrdio da se Prigožin više u Belorusiji ne nalazi.

Gde je trenutno javno nije poznato.

Ruski državni mediji su naglašeno počeli da diskredituju Prigožina na način da se on ogadi prosečnom gradjaninu.

Strani mediji su, uz to, grozničavo zainteresovani za budućnost kompanije „Vagner“ u Africi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com