Kuda žele stanovnici Mariapulja (Ukrajina)?

Tek što je objavljeno da su otvoreni svi humanitarni koridori za evakuaciju civila iz ukrajinskog grada Mariapulj, ti su koridori zatvoreni.

Ruska i ukrajinska strana se medjusobno optužuju za blokadu oko 200 000 gradjana u gradu, prema tvrdnji ruske državne televizije, bez struje, vode i hrane.

Na ruskoj televiziji Rusija 1 uživo je puštena izjava predstavnice Ukrajine, koja tvrdi da ruska strana prisiljava gradjane Mariapulja da se evakuišu u Belorusiju, a otud avionima u Rusiju.Iako, rekla je ona, gradjani Mariapulja žele na zapad Ukrajine, a otud u Evropu.

Ruska strana tvrdi, da gradjani Mariapulja upravo sami žele u Rusiju, a da ih u tome uz pretnju oružjem sprečavaju pripadnici nacionalističke grupa Azov.

Ruska strana tvrdi da su dosad iz Mariapulja evakuisana 83 stanovnika.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, iz Ukrajine je do prošlog vikenda izbeglo više od 1,5 milion ljudi.Najviše njih, preko milion, izbeglo je u Poljsku, 170 000 u Madjarsku, 110 000 u Slovačku…

O vikendu je u Rusiji donet propis po kome gradjani Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike mogu ulaziti u Rusiju i sa dokumentima kojima je istekao rok, a u Rusiji mogu ostati do 15 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com