Ludilo zvano Krcko Oraščić je počelo

U moskovskom Boljšom teatru počelo je još jedno ludilo zvano „kupi kartu za balet Krcko Oraščić u novogodišnjem terminu“ .

Igra se ovaj balet svaki dan, sem 1.januara, počev od 23.decembra do 7.januara, nekih dana i dvaput dnevno.

Karte na blagajni čuvenog pozorišta staju izmedju 1500 i 20 000 rubalja (znači, izmedju 15 i 202 evra).

Ali, onaj ko se dočepa ulaznice regularnim putem, smatra se pravim srećnikom, na čemu preko svake mere zaradjuju preprodavci.

Uprkos činjenici da se karte prodaju na ime, da svako može da ih kupi samo za sebe sama, svoju decu i najviše jednog srodnika, i uprkos čestoj intervenciji istražnih organa, ulaznice za Krcka Oraščića u Boljšom nude se, bez svakog zazora, na Internetu. A cena? 110 000 rubalja – preko 1100 evra!

Balet Krcko Oraščić, tvrdi ruska državna televizija, igra se u novogodišnjem terminu (štos je gledati ga tada, budući da se priča dešava o Božiću) u još dvadesetak moskovskih pozorišta, ali – Boljšoj je Boljšoj.

Ima ih koji tvrde da je svemu kriv poznati ruski baletan i sad pedagog Nikolaj Ciskeradze. Njemu je rodjendan 31.decembra i on je, nastupajući obavezno tog dana u nekoj od glavnih uloga u Krcku, od tog baletskog dogadjaja pravio slavlje za sladokusce.

Pre par godina nije bio takav slučaj, ali sada ulaznice za novogodišnje izdanje Krcka Oraščića planu odmah i u Narodnom pozorištu u Beogradu. To pozorište još nije postavilo raspored predstava Krcka, mada je repertoar za prve dane decembra već objavljen. Obično se nudi manje od deset predstava.

Hrvatsko narodno kazalište je već postavilo repertoar i za januar :Krcko Oraščić igra se od 30.novembra do 5.januara.Ukupno 19 predstava. Prodaja ulaznica počinje 8.novembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com