Lukašenko o vagnerovcima : Oni bi na Zapad, ja im ne dam

Iako zapadni mediji tvrde da se pouzdano ne zna gde se nalazi Jevgenij Prigožin, uticaj druženja s njim već je jasno vidljiv na beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenko.

Optužujući NATO da u korist Poljske namerava da otkine Zapadnu Ukrajinu i strepeći za bezbednost Zapadne Belorusije, Lukašenko je u nedelju saopštio da ga vagnerovci pritiskaju da im dozvoli prodor na Zapad, ali se on drži dogovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i drži ih u centralnoj Belorusiji.

„Možda ne bi trebalo da govorim, ali, reći ću, nas su počeli da pritiskaju vagnerovci. Mole na Zapad :dozvolite nam! Ja im kažem :a šta ćete tamo? I medju nama rečeno (kažu) : mi kontrolišemo šta se dešava, ali bismo na ekskurziju u Varšavu i Žešuv. A Žešuv  to je za njih – neprihvatljivo. Oni su ratovali oko Artemovska i znaju odakle je dolazila vojna tehnika, i to njima sedi unutra – Žešuv je nesreća. Naravno, ja ih zadržavam, kako smo se dogovorili, u centru Belorusije, ne bismo ih relocirali tamo, jer su rdjavo raspoloženi i, treba im to priznati, oni znaju šta se dešava oko Savezne države „, govorio je Lukašenko tokom susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u SanktPeterburgu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com