Moskva : Pozorišne karte najzad i na sudu

Potpuno očekivano : za najčuvenija ruska pozorišta i inače skupa karta se već godinama ne može dobiti redovnim putem, nego po paprenim cenama od posrednika, koji svoje usluge nude bez ustezanja javno na Internetu!

Stvar je upravo stigla pred Tverski sud u Moskvi i dobila naziv „mafija ulaznica“.

Čuveno sanktpeterburško pozorište Mariinski teatar 2020.godine je podnelo krivičnu prijavu protiv vlasnika sajtova mariinskii.com i mariinskiy.theatre.com, koji su kopirali originalni sajt Mariinskog teatra i na Internetu obezbedili takvu prednost da karte više preko originalnog sajta pozorišta gotovo nisu ni prodavane.

Mariinskom teatru se krivičnom prijavom pridružio i Boljšoj teatar, a zatim su se kao žrtve prijavama pridružila i druga poznata ruska pozorišta :Mali teatar, Državni konzervatorij Čajkovskog, Teatar nacija, Ruski državni akademski teatar mladih, Medjunarodni kulturni centar „Spaska kula“.

Istražni komitet Rusije procenio je da je pozorištima naneta šteta od 9,1 milion rubalja, a sama pozorišta zahtevaju obeštećenje od 130 miliona rubalja.

Tužba je podignuta protiv Alekseja Kurinova (u pritvoru), Jane Tjagine i Julije Čarikove (imaju zabranu izlaska iz Rusije) za prevaru naročito krupnih razmera i ponovljenog nezakonitog korišćenja robnog znaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com