Moskva: Uprava groblja korumpirana

Posle subotnje masovne tuče na najvećem groblju u glavnom gradu Rusije, Hovanskom groblju, uhapšeno je deset osoba, medju njima i ekspresno smenjeni direktor groblja Jurij Čabujev, kao i jedan policajac.

Hovanskoe

Kako pišu ruski mediji, podozreva se da uprava groblja ne samo da je znala za dogovorenu tuču nego je u njenoj organizaciji učestvovala. Navodno su grupe sa Kavkaza zahtevale od radnika groblja iz Tadžikistana i Uzbekistana da im umesto 10 odsto plaćaju 20 (prema nekim verzijama i 50 odsto) svoje zarade na ime reketa.

Učesnici u tuči su, tvrde izvori ruskog lista Vzgljad, uglavnom sportisti, pa je i uhapšeni policajac bivši džudista, koji je se, navodno, u policiji vodio kao zaposlen samo fiktivno.

U tuči u kojoj je učestvovalo najmanje 200 ljudi s motkama, delovima armature i vatrenim oružjem poginula su tri Tadžikistanca, 23 osobe su ranjene, a četiri veoma teško.

Slučaj je otvorio pitanje velike korupcije na ruskim grobljima, koja su u vlasništvu lokalnih samouprava, i još jednom pitanje ogromne ilegalne migracije u Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com