Nemačka televizija : Koliko je ruskih vojnika ubijeno u Ukrajini?3500?

Izveštač nemačkog javnog servisa ARD iz Moskve tvrdi da ruske vlasti kriju broj ruskih vojnika koji su tokom prethodna tri dana poginuli u Ukrajini i očekuje radikalnu promenu raspoloženja ruske javnosti kad u Rusiju iz Ukrajine počnu da stižu mrtvački sanduci…

Na sajtu ARDa se dalje navodi :

„Ukrajinske oružane snage su, prema vlastitim podacima, dosad ubile 3500 ruskih vojnika i zarobile 200.Sem toga, 14 aviona, 8 helikoptera, 102 tenka i više od 350 drugih vojnih vozila je uništeno. Ministarstvo zdravlja je objavilo da je dosad ubijeno 198 civila. Medju njima 3 dece“.

ARD svoj izveštaj o toku rata u Ukrajini završava sledećom napomenom, koju ponavljaju i voditelji u nemačkim emisijama posvećenim ratu u Ukrajini :

„Podaci o toku rata, bombardovanju i žrtvama, koje  zvanično objavljuju ruska i ukrajinska strana u sukobu, ne mogu  u sadašnjoj situaciji biti neposredno provereni na nezavisnom mestu“.

Sem toga izveštači ARDa tvrde da je u ruskim državnim medijima reč „rat“ zabranjena i da se tekstovi u kojima se govori o ratu izbacuju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com