Ni Rusi više ne lete za Egipat

Šef Federalne službe bezbednosti Rusije Aleksandar Bistrikin izjavio je danas da je ta služba predsedniku Rusije Vladimiru Putinu predložila da se obustave letovi ruskih kompanija za Egipat do razjašnjenja uzroka pada aviona A 321 kompanije „Kogalimavija“.

Egipat

„Predsednik države je prihvatio te preporuke. On je naložio vladi da izradi mehanizme za realizaciju preporuka Navionalne službe bezbednosti i obezbedjenja bezbednog povratka gradjana Rusije u domovinu“, rekao je Bistrikin a prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, predsednik Rusije je naložio i da se intenzivra saradnja sa egipatskom stranom u obezbezbedjivanju bezbednosti vazdušnog prostora.

Vlada Velike Britanije u sredu uveče je saopštila da raspolaže inofmacijama na osnovu kojih se može zaključiti da bi uzrok pada ruskog aviona mogla da bude i eksplozivna naprava koja se nalazila u samom avionu i do konačnog razjašnjenja te sumnje obustavila je sve letove iz Velike Britanije do aerodroma u egipatskom letovalištu Šarm el Šeik i obratno.

Zatim je letove obustavila i Francuska, pozivajući se na britanski razlog, a za njom i nemačka nacionalna kompanija Lufthansa.

Iako neki ruski mediji tvrde i priznaju da Velika Britanija ima najbolje razvijenu obaveštajnu službu na Bliskom istoku, ruska strana je stav Britanije u četvrtak najpre odbacila kao prevremenu reakciju na nepouzdanu infomaciju i zajedno sa Kairom pozvala na oprez oslanjajući se na rad svojih specijalnih službi koje na licu mesta utvrdjuju uzročnike tragedije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com