O ponovnom uspostavljanu aviosaobraćaja izmedju Rusije i Egipta sredinom marta

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Mihail Bogdanov rekao je da će tokom posete ministra inostranih poslova Egipta Moskvi Saleha Šukrija biti reči o ponovnom uspostavljanju aviosaobraćaja izmedju dve zemlje.

avion

Poseta je planirana a sredinu marta.

Izmedju Rusije i Egipta, kome su ruski turisti ključni gosti, avio-saobraćaj je obustavljen pošto je 31. oktobra prošle godine nad Sinajskim poluostrvom oboren putnički avion ruske kompanije Metrojet sa 224 putnika. Niko nije preživeo. Najpre je Velika Britanija saopštila da se radi o terorističkom aktu i obustavila letove za Egipat. Pored Rusa, Britanci predstavljaju najznačanije goste egipatskog turizma. Teroristički akt kao uzrok pada aviona 17. novembra je priznala i Federalna služba bezbednosti Rusije. U sredu je i egipatski predsednik Abdel Fatah al Sisi priznao da je teroristički akt uzrok pada aviona. Medjunarodna komisija za istragu ove nesreće saopštila je da će od pedsednika Egipta zatražiti dokaze na kojima je bazirao svoje priznanje kako bi mogla da okonča tehničku istragu i obrati se tužilaštvu.

Egipat je u medjuvremenu, u saradnji s Moskvom, preduzeo niz mera na poboljšanju bezbednosti svojih aerodroma.

Funkcioneri Rosturizma izjavili su da će se ruski turisti u Egipat vratiti pre nego u Tursku, kojoj je Moskva uvela sankcije pošto su turske vazdušne snage oborile ruski vojni avion Su-24 pri sirijsko-turskoj granici 24. novembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com