Putin: Nema opravdanja za one koji opet smišljaju agresivne planove

U godini kad se navršava 80 godina od početka Drugog svetskog rata, Rusija je vojnom paradom na Crvenom trgu proslavila 76 godina pobede nad nacističkom Nemačkom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin tom je prilikom rekao da je Dan pobede za Rusiju i njen narod sveti.

„On je naš po pravu srodstva s onima koji su razgromili, slomili, uništili nacizam“, rekao je Putin.

„Mi ćemo uvek pamtiti da je taj veličanstveni podvig ostvario baš sovjetski narod“, dodao je on.

„Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja, patnji i suza, da se to zaboraviti ne može. I nema oproštaja ni opravdanja za one koji opet smišljaju agresivne planove. Gotovo vek nas deli od dogadjaja kad je u centru Evrope postajala sve drskija i grabežljivija strašna nacistička zver. Sve su ciničnije zvučale parole rasne i nacionalne nadmoći, antisemitizma i rusofobije. S lakoćom su kršeni sporazumi koji je trebalo da spreče kretanje ka svetskom ratu“, rekao je Putin.

„Iz istorije treba izvlačiti zaključke i pouke. Ali, na žalost, mnogo od ideologije nacista, onih koji su bili opsednuti suludom teorijom o svojoj izuzetnosti, ponovo se  pokušava  vratiti  u život. I to ne samo od strane radikala raznih vrsta i terorista.Danas mi gledamo skupove nekažnjenih učesnika kaznenih odreda i njihovih sledbenika, pokušaje da se revidira istorija, opravdaju izdajnici i zločinci, na čijim je rukama krv stotina hiljada ljudi“, dodao je Putin.

On je rekao da ruski narod suviše dobro zna čemu to vodi.

„Rusija će dosledno braniti medjunarodno pravo i pri tome ćemo čvrsto štitite naše nacionalne interese, obezbedjivati bezbednost našeg naroda. Pouzdani garanti toga su hrabre oružane snage Rusije, naslednici vojnika Pobede. I naravno, naš zajednički rad na razvoju države, radi dobrobiti ruske porodice“, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com