Putin odredio 5 generalnih konstruktora ruskog oružja

Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je pet glavnih vojnih kontruktora čiji će zadatak biti da brinu o razvoju 20 najvažnijih sistema vojnog naoružanja.

Oni će dobiti proširena ovlašćenja, pa ne samo što će vršiti autorski nadzor nad novim projektima, celishodnim trošenjem dodeljenih sredstava i kvalitetu proizvodnje nego će biti dužni da prate i inostrane projekte u vojnoj sferi kako bi Rusija sačuvala vojno prvenstvo.

Ali prevashodno će im zadatak biti da rade na potpunoj zameni uvozne domaćom proizvodnjom u vojnoj sferi.

“U domaćem vojno-indistrijskom kompleksu koji rade za potrebe naše armije i flote, mestimično postoji zavisnost od stranih dobavljača. Pri komplikovanju medjunarodne situacije to može da predstavlja slabost. Tu nikakvi komentari nisu potrebni ionako je svima sve jasno. Zato je potrebno da se snižavaju rizici od te zavisnosti i te saradnje. Podvlačim, ceo lanac projektovanja i proizvodnje strateški važnih materijala, komponenti i opreme, sve do dostave konačnom potrošaču, moraju da budu lokalizovani u Rusiji, rekao je ruski predsednik na zasedanju Komisije za vojno-industrijski kompleks, a preneli su ruski mediji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com