Putin ukrajinskom narodu : Ovo je protiv onih koje i vi nazivate „naciki

Ruski predsednik Vladimir Putin, objavljujući početak specijalne vojne operacije „zaštite same Rusije od onih čiji je Ukrajina talac“, obratio se i ukrajinskom narodu i posebno ukrajinskim vojnicima.

„U 2014.godini Rusija je morala da zaštiti stanovnike Krima i Sevastopolja od onih, koje vi sami nazivate „naciki“. Stanovnici Krima i Sevastopolja učinili su svoj izbor – da budu sa svojom istorijskom domovinom, s Rusijom, i mi smo to podržali. Ponavljam, prosto nismo mogli postupiti drugačije“, rekao je Putin.

„Današnji dogadjaji nisu želja da se naruše interesi Ukrajine i ukrajinskog naroda. Oni su u vezi sa zaštitom same Rusije od onih koji su učinili Ukrajinu taocem i pokušavaju da je iskoriste protiv naše zemlje i našeg naroda. Ponavljam, naše akcije su samozaštita od pretnji kojima smo izloženi i još veće nesreće nego što je ova koja se dešava danas. Ma kako teško bilo, molim vas da to razumete i pozivam na saradnju kako bismo što pre okrenuli tu tragičnu stranicu i zajedno se kretali napred, ne dozvoljavajući nikom da se meša u naše stvari, u naše odnose, gradeći ih samostalno – tako kako bi to omogućilo stvaranje uslova za savladavanje svih problema i, bez obzira na postojanje državnih granica, naše jačanje iznutra kao jedinstvene celine. Ja verujem u to, baš u takvu našu budućnost „, poručio je Putin ukrajinskom narodu.

A onda se obratio i ukrajinskim vojnicima.

“ Poštovani drugovi! Vaši očevi, dedovi i pradedovi se nisu zato borili s nacistima, štiteći našu zajedničku domovinu, da bi sadašnji nacisti uzeli vlast u Ukrajini. Vi ste položili zakletvu na vernost ukrajinskom narodu, a ne antinarodnoj hunti, koja pljačka Ukrajinu i podsmeva se tom istom narodu“ rekao je Putin.

„Ne izvršavajte njene zločinačke naredbe. Pozivam vas da odmah predate oružje i idete kući. Da bude jasno : svi vojnici ukrajinske armije, koji postupe u skladu s ovim zahtevom, mogu bez prepreka da napuste zonu bojevih operacija i da se vrate svojim porodicama“, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com