Putin :Zapad preti razbijanjem Rusije, ucenjuje nuklearnim oružjem

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je tokom  obraćanja naciji povodom proglašenja delimične mobilizacije ocenio da je cilj Zapada da „oslabi, razbije i uništi“ Rusiju i da je Zapad „svojom agresivnom antiruskom politikom prešao svaku granicu“.

„U Vašingtonu, Londonu i Briselu direktno podstiču Kijev da prenese vojne akcije na našu teritoriju. Već otvoreno govore o tome da Rusija mora da bude svim sredstvima razgromljena na bojnom polju iz čega bi sledilo njeno lišavanje političkog, ekonomskog, kulturnog, uopšte svakog suvereniteta, uz potpuno pljačkanje naše zemlje“, rekao je Putin.

On je rekao da se „krenulo i sa nuklearnom ucenom“.

„Ne radi se samo o sve zaoštrenijim napadima Zapada na Zaporošku atomsku elektranu, što preti atomskom katastrofom, nego i o izjavama nekih visokopostavljenih predstavnika vodećih država NATO o mogućnosti i dopuštenosti primene protiv Rusije oružja masovnog uništenja – nuklearnog oružja, rekao je Putin.

„Onima koji sebi dozvoljavaju takve izjave u odnosu na Rusiju, hoću da skrenem pažnju da naša država takodje raspolaže različitim sredstvima uništenja, a po pojedinim komponentama – i savremenijim nego kod država NATO. A pri pretnji teritorijalnoj celovitosti naše zemlje, radi zaštite Rusije i našeg naroda mi ćemo, bezuslovno, koristiti sva sredstva koja nam stoje na raspolaganju. To nije blef“, rekao je Putin.

„Gradjani Rusije mogu biti sigurni : teritorijalna celovitost naše domovine, naša nezavisnost i sloboda biće obezbedjeni, podvlačim to još jednom, svim sredstvima koje imamo. A oni koji pokušavaju da nas ucenjuju nuklearnim oružjem, treba da znaju da se ruža vetrova može okrenuti i na njihovu stranu“, zaključio je Putin.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com