Roditelji i deca : Kćerka Lavrova ne sme proći – doći!

Pred hotelom Kvareli Lake Resort u gruzijskom mestu Kaheti organizovani su protesti.

U tom se hotelu nalazi, po mišljenju okupljenih, nepoželjan gost – kćerka ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova  Jekaterina udata za biznismena Aleksandra  Vinokurova, izvestio je televizijski kanal Mtavari Arkhi, a prenosi portal strana.ua

Ona je došla na svadbu svog devera.

Jekaterina Vinokurova je pod zapadnim sankcijama, kao kćerka Sergeja Lavrova.

Kasnije danas, konferenciju za štampu je održala predsednica Gruzije Salome Zurabišvili i saopštila da joj je ministar unutrašnjih poslova Gruzije Vahtang Gomelauri obećao da svadba sa ruskim gostima neće biti održana.

„Dobila sam obećanje ministra unutrašnjih poslova da je porodica, da su ljudi, koji su se spremali da proslave svadbu, otputovali. Svadbe neće biti. To je pobeda društva“, rekla je predsednica Gruzije, a prenosi Komersant.

Prema navodima gruzijskog televizijskog kanala Mtavari, gruzijske bezbednosne službe su kćer Sergeja Lavrova iz hotela deportovale još u noći 19.maja.

U sredu je obnovljen avionski saobraćaj na relaciji Moskva-Tbilisi – Moskva. Ruska kompanija „Azimut“ će tu liniju održavati sedam dana u nedelji.

Gruzijski predsednik je odluku Moskve da obnovi direktan aviosaobraćaj s Gruzijom nazvao provokacijom, gruzijski premijer je tu odluku pozdravio jer sve što je dobro za gradjane dobro je i za vladu, a SAD su Gruziji zapretile sankcijama ukoliko se na gruzijske aerodrome spuste avioni ruskih aviokompanija koje su pod sankcijama.

U gruzijskom parlamentu, potukli su se oko aviosaobraćaja s Rusijom poslanici vladajuće i opozicionih stranaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com