Rusija: Bez putovanja u Egipat preko trećih strana

Ruski turoperatori su se obavezali da će odmah prekinuti organizaciju turističkih putovanja u Egipat, direktnih ili preko trećih zemalja, saopštio je šef Federalne agencije za turizam (Rosturizm) Oleg Safonov.

Šarm el Šeik

Rosturizam je pre toga zapretio turoperatorima da će se obratiti pravosudnim organima u slučaju da se utvrdi da oni krše preporuku o odustajanju od organizacije putovanja u Egipat koju je dao ruski predsednik Vldimir Putin.

Ruski turoperatori su saopštili da će imati direktne gubitke od 1,7 milijardi rubalja zbog odustajanja od organizacije putovanja u Egipat i pošto to dokumentuju mogu računati na obeštećenje, navodi se na sajtu Rosturizma a prenosi ruska štampa.

Ranije je saopšteno da agencije putovanja za Egipat organizuju preko Belorusije čime to putovanje poskupljuje dvostruko.

Rusija je priznala da je avion ruske kompanije 31. oktobra pao nad Sinajem zbog aktiviranja eksplozivne naprave koja je u avion uneta na aerodromu Šarm el Šeik. Moskva je zabranila avio-saobraćaj sa Egiptom dok se tragedija ruskog aviona potpuno ne razjasni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com