Rusija: Ne dam, ne dam bundu!

Nema šanse da švercovane bunde zaplenjene na granici budu prodavane, deljene siromašnima ili upućene u Afriku, izjavio je za TASS zamenik ministra indusrtije i trgovine Ruske Federacie Viktor Jevtuhov reagujući na nezadovoljstvo zbog najavljenog propisa prema kome će i na granici zaplenjeni proizvodi od krzna, kao što je slučaj sa nekim drugim zaplenjenim proizvodima, biti spaljivani.

bunda

Prema podacima Ruskog saveza krznara više od 80 odsto proizvoda od krzna u Rusiju se uvozi narušavanjem carinskih i poreskih propisa. Vrednost ruskog tržišta proizvoda od krzna iznosi izmedju 100 i 120 milijardi rubalja godišnje, procenjuje diektor kompanije „Snežna kraljica“ Vugar Isajev, a prenosi poslovni list Vzgljad. Ipak, u budžet stiže samo 5 milijardi rubalja od carina i poreza na promet tih proizvoda, rekao je on.

Evroazijski ekonomski savez doneo je odluku da od 1. aprila 2016. godine zabrani uvoz na teritoriju zemalja članica proizvoda od krzna bez odgovorajućeg čipa. Sporazum o tome potpisan je u utorak. Propis se neće odnositi na proizvode od tekstila ukrašene krznom nego samo na gornje delove odeće, precizirao je Vitalij Gudin šef službe za carinsko-poreska pitanja Evroazijskog ekonomskog saveza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com