Ruske firme dobile posao modernizacije aerodroma u Egiptu

Ruske firme Lianozofska elektromehanička fabrika i AZIMUT dobile su posao modernizacije navigacije u vazdušnom saobraćaju Egipta.

aerodrom Kairo

Direktori dve firme o tome su u Egiptu potpisali ugovor, izveštava RIA Novosti.

Ruskim avioprevoznicima je zabranjeno da održavaju linije prema aerodromima u Egiptu pošto je 31. oktobra prošle godine iznad Sinajskog poluostrva oboren ruski avion sa 224 putnika i člana posade. Preživeo nije niko.

Pre toga je istu zabranu svojim aviokompanijama izrekla Velika Britanije, pošto su njene bezbednosne službe utvrdile da je pad aviona posledca terorističkog akta. Sa tim se nalazom nakon izvesnog oklevanja složila i Federalna služba bezbednosti Rusije.

Godišnje je tri miliona Rusa i milion Britanaca provodilo odmor u Egiptu, u čijem BDP-u turizam učestvuje sa 12 odsto.

Egipat je angažovao stranu kompaniju da reformiše sistem bezbednosti aerodroma u toj zemlji, koji je posle obaranja ruskog aviona, oštro kritikovan, a inspekcija nivoa bezbednosti je odobrena i ruskim bezbednosnim stručnjacima.

Mada je ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio da se ruski turisti neće skoro vratiti u Egipat, rukovodioci Rosturizma su Kairo utešili tvrdnjom da će se ruski turisti pre vratiti u Egipat nego u Tursku, a prošle nedelje je Sergej Nariškin, predsednik Države dume, izjavio da bi to moglo da se desi uskoro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com