Ruski bezbednosni organi u rusko-tuskoj fabrici tepiha

Rusko-turska fabrika tepiha Merinos u Rostovu na Donu objavila je danas da je bila predmet kontrole ruskih bezbednosnih organa i da je devet njenih stručnjaka iz Turske deportovano.

Merinos

Direktorka u toj fabrici Svetlana Zimina rekla je da ih stalno proveravaju, ali da su ovoga puta provere obavljene sa automatima i maskama na licima.

„Imali smo devet stranaca (građana Turske) sa svim potrebnim dokumentima. To su stručnjaci koji obučavaju zaposlene tkačkom zanatu. Njih su pokupili s pasošima i, koliko ja znam, doneto je rešenje o deportaciji“, rekla je Zimina.

Ona je dodala da su pregledani i kompjuteri, izvučen je server u kome je „mozak tkačke proizvodnje“ te je zato proizvodnja obustavljena, prenose Vedomosti.

Rusija je juče, 1. decembra uvela sankcije Turskoj. Tim sankcijama je od 1.januara 2016. godine zabranjeno radno angažovanje turskih državljana sem onih koji već imaju regulisane radne ili građansko-pravne odnose sa ruskim pravnim licima, a sa stanjem 31. decembra 2015. godine. Medije u Evropi i Rusiji naročito je pogodilo što se ova zabrana odnosi i na turske fudbalere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com