Ruski milijarder vlasnik zapaljenog TC u Kemerovu neće više u Rusiju

Ruski milijarder Denis Štengelov, vlasnik zgrade u Kemerovu u kojoj je život izgubilo 64 ljudi, nema nameru da se iz Australije vraća u Rusiju.

„Zašto bih se vraćao? Da idem u zatvor?“,rekao je on za rusku REN TV.

Uhapšena je Julija Bogdanova, direktorka Kemerovskog konditorskog kombinata, firme u vlasništvu Štengelova, koja je Tržnom centru „Zimska višnja“ iznajmljivala treći i četvrti sprat izgorele zgrade.

Štengelov je rekao da je on samo davao pare i da su ga uveravali da „protivpožarna zaštita postoji“.

U medjuvremenu je Istražni komitet Rusije saopštio da je zgrada, u kojoj je izbio požar, sagradjena bez dozvole za gradnju zbog čega je krivična prijava podneta protiv načelnice gradjevinske inspekcije Kemerovske oblasti.

Ime Štengelova gotovo se ne pominje u izveštavanju o nesreći nepojmljivih razmera, u kojoj je život izgubilo 41 dete. U emisiji ruske državne televizije usput je spomenuto da se on javio iz Australije i poručio da će porodicama svake od žrtava isplatiti po 3 miliona rubalja.

Kako javljaju ruski mediji, holding čiji je vlasnik Šengelov jedna je od 100 najvećih privatnih kompanija u Rusiji. Firme Šengelova vlasnice su mnogih brendova poznatih na tržištu Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com