Samo spletke : Klizačica Valijeva nastavlja takmičenja

Federacija umetničkog klizanja Ruske Federacije saopštila je da klizačica Kamila Valijeva (15) nije odstanjena sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu nego će nastuputi u pojedinačnim takmičenjima 15.i 17.februara, preneo je list Komersant.

„Čekamo zvanično saopštenje Medjunarodnog olimpijskog komiteta“, rekla je pres ataše Federacije umetničkog klizanja RF Olga Jermoljina, a prenosi taj list.

Zvanični predstavnik Medjunarodnog olimpijskog komiteta Mark Adams izjavio je da su vesti da se radilo o doping slučaju „spekulacije“, odbio je da ih komentariše i zamolio za strpljenje sve sportiste kojih se tiče slučaj odlaganja dodele medalja.

On je rekao da je MOK sve nadležnosti za doping testove preneo na Sportski arbitražni sud i Medjunarodnu agenciju za testiranje i savetovao je novinarima da se na te adrese obrate.

Trener Valijeve Eteri Tutberidze izjavila je da su to bile „spletke“, prenosi RIA Novosti.

Vest o problemima Valijeve sa doping testom objavio je InsideTheGames kao objašnjenje za odlaganje dodele medalja za timsko takmičenje u umetničkom klizanju, na kome su i Valijeva i tim Rusije osvojili zlatnu medalju.Dva izvora su kasnije za „RBK sport“ potvrdila da se „radi o trimetazidinu u minimalnim količinama“.

InsideTheGames  je objavio da su iskrsli pravni problemi jer  se radi o klizačici mladjoj od 16 godina i po propisima MOK   „zaštićenoj ličnosti“ čije ime ni u slučaju dopinga ne sme biti objavljeno i kojoj umesto diskvalifikacije sledi opomena.RBK je objavio da „nekoliko grupa pravnika traže izlaz iz nastale situacije“.

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com