Sportisti su poludeli: Dvojici ruskih fudbalera preti 5 godina zatvora

Fudbaleri Zenita Aleksandar Kokorin i Krasnodara Pavel Mamaev mogli bi da dobiju i kaznu od pet godina zatvora ukoliko se delo za koje se terete od „udaraca“ (dve godine) prekvalifikuje u „huligantstvo na nacionalnoj osnovi“.

Vesti ruske REN TV da su oni već privedeni, kao ni vesti da su im istražni organi uputili poziv da se jave na razgovor inače će „biti privedeni“, zvanični organi nisu potvrdili.

Fudbalski klub Krasnodar, u vlasništvu biznismena Sergeja Galickog, već je nedvosmisleno saopštio da će s Mamajevim raskinuti ugovor bez obzira što je njime fudbaler veoma zaštićen.

„To što smo videli na videu je odvratno. I za to ne može biti nikakvog opravdanja“, saopštio je klub.

Ruska državna televizija je prenela da je zahtev za razvod podnela i žena Mamaeva.

Fudbalski klub Zenit, kome je vlasnik Gazprombank a glavni sponzor Gazprom, saopštio je da će sačekati ocenu pravosudnih organa i da ne smatra za potrebno da sada govori o kaznama koje će primeniti klub, prenosi Sport24.ru.

Ali „s ljudske i emotivne tačke gledišta, takav incident izaziva samo stid“, saopštio je Zenit i izrazio svoje razočarenje što se njihov fudbaler ponašao tako odvratno.

Ministar sporta Rusije Pavel Kolibkin podvukao je da, sem klubova, fudbalere mogu kazniti i druge sportske instance.

Sergej Anjuhin, potpredsednik Ruskog fudbalskog saveza je izjavio da ugovori s reprezentativcima predvidjaju teške kazne za ponašanja koja nanose bilo kakve štete imidžu ruske fudbalske reprezentacije, ali Kokorin i Mamaev nisu više reprezentativci.

Oni su, medjutim, 2016. godine i to obavili: pošto je propao pokušaj kvalifikacije ruske reprezentacije na Evropsko prvenstvo njih dvojica su u jednom klubu u Monte Karlu upriličili da im služe sampanjac uz zvuke ruske himne!

Kokorin i Mamaev su, kako pokazuje video snimak, u ponedeljak 8. oktobra, ujutro, u poznatom moskovskom kafeu „Kofemanija“ tukli direktora u Ministarstvu industrije i trgovine Denisa Paka, pošto su ga, kako tvrdi njegov advokat, vredjali na nacionalnoj i rasnoj osnovi.

Malo bolje je prošao Sergej Gajsin, direktor kompanije NAMI, proizvođača predsedničke limuzine Aurus, koji je razjarene fudbalere pokušao da smiri.

Pre toga su izvukli iz auta i izudarali vozača poznate televizijske voditeljke Olge Ušakove.

U tom kafeu se, piši ruski mediji, sastaju posetioci srednje više klase, a dva fudbalera su tu svratila na povratku iz striptiz-kluba, gde su slavili desetogodišnjicu svog prijateljstva.

Fudbaleri su pokušali za pet miliona rubalja da otkupe servere kafea, ali je advokat žrtve bio brži. Video kruži internetom.

U izjavama za ruske medije, pravnici izražavaju nadu da će rusko pravosudje u ovom slučaju postupati nepristrasno, a nadu im daje to što ni žrtva nije makar ko.

Ne isključuje se, medjutim, da se fudbaleri i funkcioneri dogovore.

Kokorinu i Memaevu nikako na ruku ne ide što su incident počinili usred nevidjenog skandala s tučom posle borbe Konora Makgregora i Habiba Nurmagomedov.

Još im manje na ruku ide što s TV ekrana uticajni novinar Vladimir Solovjov grmi da ih treba kazniti zatvorom za primer, nikako uslovno.

Ruska državna televizija je objavila da Mamaev godišnje zaradjuje 2,4 miliona evra godišnje ili 4,6 evra svakog minuta, a Kokorin 3,3 miliona evra godišnje ili 6,3 evra svakog minuta.

Tu je poznati političar Vladimir Žirinovski i našao razlog njihovog ponašanja: mladi ljudi su sišli s uma od tolikih para.

One thought on “Sportisti su poludeli: Dvojici ruskih fudbalera preti 5 godina zatvora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com