Stoltenberg i Bajden liče na Blera i Buša, ali Rusija na Irak?!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg objavio je danas popodne da će Alijansa rasporediti nove ratnec brodove i borbene avione u Istočnoj Evropi, prenose evropski mediji.Svoje vojnike u Bugarskoj i Lutvaniji rasporediće Danska, Španija i Holandija, a o tome razmišljaju SAD i Francuska.

Jens Stoltenberg je neubedljivo uveravao da se radi samo o akciji odvraćanja.

Iz Vašingtona je saopšteno da je na predlog ministra odbrane Lojda Ostina u stanje pripravnosti stavljeno 8500 američkih vojnika, ali navodno još nije odlučeno o njihovom rasporedjivanju u istočnoj Evropi.

SAD već imaju desetine hiljada vojnika u Evropi, u kojoj vojnu suverenost zagovara pre svega Francuska.

Naoružavanje Ukrajine i jačanje NATO prisustva u državama istočne Evrope pravda se navodnom  informacijom američkih tajnih službi da Rusija priprema napad (i okupaciju?) inače već dosta militarizovanog pojasa istočne Ukrajine, za koju su prezentirani dokazi taman koliko i za tvrdnju da Sadam Husein poseduje oružje za masovno uništenje. Posledice te izmišljotine se još žanju, a pri tom Rusija ni slučajno nije Irak…

Pri tome nema nikakvih vesti o tome šta će države garanti Minskih sporazuma preduzeti ukoliko ukrajinska vojska preduzme vojnu akciju protiv ruskogovorećeg stanovništva istočne Ukrajine, kako tvrde predstavnici nepriznate DNR, a kao visoko moguće ocenjuje i Moskva.

Ranije je NATO na direktan zahtev Rusije da dobije pravne garancije da Ukrajina i Gruzija nikad neće biti primljene u NATO odgovorio da vrata  Alijanse ostaju otvorena za nove članove.

A na zahtev da se NATO povuče na granice iz 1997.godine, odnosno Rumunije i Bugarske, sad u tim zemljama jača svoje prisustvo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com