Tramp sve poriče: Razgovarao sam s Putinom „s pozicija sile“

Američki predsednik Donald Tramp povukao je svoju izjavu o (ne)mešanju Rusije u američke predsedničke izbore na kojima je pobedio upravo on.

Posle samita Donald Tramp – Vladimir Putin, na Trampa se obrušila sva sila zapadne kritike jer je više vere oko ruskog mešanja u američke izbore poklonio ruskom predsedniku nego sopstvenim specijalnim tužbama.

Tramp je za CNN rekao da je na zajedničkoj konferenciji za štampu s ruskim predsednikom napravio lapsus, pa je rekao „Ne vidim razloga zašto bi to mogla da bude Rusija“ a trebalo je da kaže: „Ja ne vidim razlog zašto ne bi mogla da bude Rusija“. A krivac za ovaj lapsus, objasnio je Tramp, je „dvostruka negacija“.

„Ja u potpunosti podržavam američke obaveštajne službe i uvek sam ih podržavao. Ali hajde da na stvari gledamo realno: aktivnost Rusije nije imala uticaja (na ishod izbora)“, rekao je američki predsednik Donald Tramp, a prenose i ruski mediji.

Tramp je rekao da je tokom pregovora u Helsinkiju sa ruskim predsednikom razgovarao „sa pozicija sile“, a da su u zatvorenim delu pregovora on i Putin postigli progres oko konflikata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com