U Jerevanu protesti, u Bakuu slavlje

Posle potpisivanja sporazuma izmedju Azerbejdžana i Jermenije, uz posredovanje Rusije, u glavnom gradu Jermenije danas traju protesti protiv premijera Nikole Pašinjana, u glavnom gradu Azerbejdžana slavlje zbog pobede, a ruska vojska je počela da se raspoređuje između dve sukobljene strane, na planiranih 16 punktova.

Sukobi između dve strane su prekinuti, a Jermenija je dužna da, u korist Azerbejdžana, napusti tri oblasti u Nagorno Karabahu.

Na teritoriji Azerbejdžana će biti formiran zajednički rusko-turski centar za kontrolu sprovođenja sporazuma izmedju Azerbejdžana i Jermenije.

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev, uz prisustvo TV kamera, slavi podršku koju je Azerbejdžanu u ovom sukobu i uvek pružala bratska Turska.

Na ruskoj državnoj televiziji se jermenski premijer Nikola Pašinjan naziva izdajnikom, izdankom šarenih revolucija, koje sponzoriše Soros, pa čak i „kopiletom i ološem“, i slavi diplomatska pobeda ruskog predsednika Vladimira Putina.

Oružani sukob izmedju Azerbejdžana i Jermenije, uz velike žrtve i razaranja, trajao je 44 dana.

Ruska televizija emituje izjavu jermenskog premijera Nikole Pašanjana u kojoj on objašnjava da je na primirje bio prinuđen jer nema više vojnika koji bi se u ovom sukobu borili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com