Umro Vladimir Žirinovski

Spiker Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin danas je saopštio da je posle duge borbe s posledicama infekcije koronavirusom, umro ruski političar, lider Liberalno demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski.

Kod njega je usled preležanog koronavirusa i dijabetesa došlo do sepse i otkazivanja oba plućna krila, preneli su ruski mediji.

Žirinovski je u bolnici bio od 2.februara, gde je smešten pošto mu je dijagnostikovana upala oba plućna krila.

Njegovo zdravstveno stanje se pre nedelju dana pogoršalo, kojim povodom je u Rusiji izbio pravi politički skandal povodom koga je LDPR tražila da se u zakonu kao krivično delo uvede širenje fake news o nečijoj smrti.

Ta partija je  najavila krivičnu prijavu tužilaštvu, a spiker Državne dume Vjačeslav Volodin pozvao je ruskog senatora Aleksandra Pronjuškina da odmah vrati mandat u Savetu Federacije.

Pronjuškin je na svom Telegram kanalu već tad objavio vest da je  Žirinovski umro, zatim je vest  izbrisao i izvinio se.

Ali ta i inače delikatna vest – greška, u sadašnjoj delikatno napetoj  političkoj situaciji, postala je u Rusiji „prava državna provokacija, koja ne sme da izmakne kontrolu“ ocenili su u LDPR, a složila se u najviša vlast.

Težak tok i smrt od Covid-19  Žirinovskog, čoveka koji se vakcinisao 8 puta, stalno nosio rukavice i preduzimao druge mere zaštite,  najpre je bio teška senka na  ionako ne posebno uspešnoj kampanji vakcinacije u Rusiji.

A sada je i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu bolest Žirinovskog došla u ne može biti gorem trenutku : Jevrejin Žirinovski, veliki  ruski nacionalista,  vršio je  politički pritisak da Rusija prizna Donjecku Narodnu Republiku i Lugansku Narodnu Republiku mnogo, mnogo pre nego što se to priznanje slučilo, a kad  mu je zdravstveno stanje to nakratko dozvolilo, svojski je podržao Putinovu “ specijalnu operaciju u Ukrajini“.

Obećao je da će objaviti i svoju prognozu njenog ishoda, ali stanje zdravlja mu to nije dozvolilo.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com