U ponedeljak tačno u 13h: Putin ima konkretan predlog za Trampa

Sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina počeće u ponedeljak u 13 sati u Predsedničkoj palati u Helsinkiju, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov a prenose ruski mediji.

Ušakov je rekao da će samit početi tet-a-tet razgovorom Putina i Trampa u prisustvu samo prevodilaca. Zatim će se rusko-američkim pregovorima za ručkom pridružiti neki članovi delegacije. I najzad, dva predsednika će održati zajedničku konferenciju za štampu.

Vremenskih ograničenja razgovorima, bar što se ruske strane tiče, nema, a zajednička izjava se ne priprema mada dva predsednika ništa ne sprečava da se za nju ipak odluče, rekao je Ušakov.

Ušakov je rekao da ruski predsednik ima za američkog predsednika konkretan predlog za ekonomsku saradnju, a o čemu se radi saznaće se u ponedeljak.

On je dodao da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma loši i da ih treba popravljati, a ako bi nečim trebalo da se počne najzgodnija je ekonomija tim pre što je američki predsednik biznismen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com