Umro Hitlerov aligator

Saradnici Moskovskog zoološkog vrta s ogromnom su se ljubavlju i poštovanjem oprostili od aligatora Saturna iako ga je tokom sve 74 godine boravka medju njima bio glas da je prve godine života proveo kao Hitlerov aligator.

Saturn je umro od starosti, dogurao je do oko 84, iako njegova vrsta u prirodi živi 30 do 50 godina.

To da je bio u Hitlerivoj kolekciji nikad nije dokazano, saopštio je Moskovski zoološki vrt, „a da je teoretski i pripadao bilo kome, životinje ne učestvuju u ratu i politici i absurdno ih je kriviti za ljudske grehe“.

Saturn je rodjen 1936. godine u SAD i odmah je otpremljen u Berlinski zoološki vrt iz koga je pobegao za vreme bombardovanje 23. novembra 1943. godine.

Gde je bio sledeće tri godine niko ne zna, tek 1946. godine su ga našli Britanci i predali Sovjetima. Jula 1946. godine je stigao u Moskvu zajedno s mitom o svojoj vezi s Hitlerom. Umro je u petak, 22. maja.

“Mi smo se trudili da negujemo poštovanog aligatora brižno i predusretljivo. On je bio probirljiv s jelom i pamtio je čuvare od poverenja, voleo je masažu četkom i ako mu nešto ne bi bilo po volji, znao je pregristi čelične hvataljke za dostavu hrane ili betonske dekoracije. Došao nam je posle Pobede i sačekao je sa nama njenu 75-godišnjicu… Mnoge od nas je video kad smo bili deca. Nadamo se da ga nismo razočarali”, napisao je na svom sajtu Moskovski zoološki vrt čiji saradnici se očito nadaju da se njihovoj ljubavi i nezi ima zahvaliti neobična dugovečnost Hitlerovog aligatora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com