Zelenski : Podržite Ukrajinu investiranjem, dobit u budućnosti

Ceo dan u petak svetski mediji su se bavili pitanjem da li se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zaista suprotstavio stavu SAD da se Rusija sprema da u februaru napadne njegovu zemlju. Zadovoljavajući odgovor nije isporučen, pa su republikanci u američkom Kongresu zatražili od američkog predsednika Džo Bajdena da objavi stenogram svog telefonskog razgovora sa Zelenskim.

Kasnije se ukrajinski predsednik obratio odabranim stranim medijima i stranim diplomatama u Kijevu.

U razgovoru s novinarima on je pozvao predstavnike biznisa država partnera da aktivno investiraju u Ukrajinu, a stranim diplomatama da u njoj ostanu i tako pokažu da u Ukrajinu veruju.

„Važniji su takvi signali, kad investicije iz ove ili one države idu u Ukrajinu. Nije stvar u obimu. Ali ako ova ili ona kompanija želi da zaštiti našu državu, veruje u njenu stabilnost i hoće da joj ponudi rame, a ne podmetne nogu, hoće da joj bude prijateljski, moćan partner, tada – izvolite. Tada ta kompanija dolazi“, rekao je Zelenski, a navodi se na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine.

„Dobit – u budućnosti. Ta dobit – to je odnos prema Ukrajini. Prema tome – welcome. Investirajte sada u državu, pokažite da verujete u Ukrajinu“ poručio je Zelenski.

On je u razgovoru sa stranim diplomatama rekao da Ukrajina poslednjih 8 godina živi pod pretnjom velike eskalacije, svesna mogućih rizika i pretnji, ali da dizanje uzbune ne donosi Ukrajini manje  ekonomskih gubitaka nego direktna vojna dejstva.

Pa je zatražio vid pomoći koja ne zaostaje za naoružanjem i finansijama – svetsku veru u Ukrajinu, u njenu stabilnost i pouzdanost.

„Tim pre što za to postoje sve osnove“, ocenio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com