Zveckanje trećim svetskim ratom : NATO u Crnom moru, ruski odgovor u Sredozemlju!

Dok je svet pod narkozom nevidjenih vrućina u zonu Crnog i Sredozemnog mora izvedena je sva sila najsavremenijeg oružja : 32 države članice NATO i partneri izazivaju od ponedeljka pa naredne dve nedelje Rusiju u Crnom moru, a Moskva svoj odgovor od prošlog petka demonstrira u  istočnom Sredozemlju, gde se od 7.juna pa naredne 2-3 nedelje nalazi britanski avionosac Queen Elisabeth, koji će put nastaviti put Indo-tihookeanskog regiona!

Obe vojne vežbe održavaju se u već militarizovanoj atmosferi na Crnom moru izazvanoj incidentom u kome je učestvovao vojni brod britanske mornarice Defender, po naredbi ponosnog britanskog premijera Borisa Džonsona lično.

Taj brod je ušao tri kilometra u teroritorijalne vode Rusije oko Krima, da pokaže da je Krim ukrajinski i tu je proveo 23 minuta pre nego što se povukao pred upozoravajućom paljbom s ruskog vojnog broda i bombama bačenim po njegovom tragu s ruskog vojnog aviona.

Nekoliko dana kasnije, Ministarstvo odbrane Velike Britanije slučajno je na jednoj autobuskoj stanici u Londonu izgubilo dokumenta koja dokazuju da je incident bio unapred planiran.

Bivši šef američkih vojnih snaga u Evropi Ben Hodžis čestitao je Britancima na „odlično planiranoj i profesionalno izvedenoj operaciji i   izrazio nadu da će tokom vojne vežbe Sea Breeze istu hrabrost i profesionalnost demonstrirati Pariz, Berlin i Brisel.

Hrabrost, po ugledu na britanski Defender, već je demonstrirao holandski vojni brod Everson, sa sličnim ishodom.

Čak i pitanje o tome  da li je ruski predsednik Vladimir Putin spreman da pripuca na NATO, neprikladnim je ocenio njegov pres sekretar Dmitrij Peskov.

„Dajte da čak i ne govorimo o takvim scenarijima“ jer, objasnio je on, „ponekad se reči materijalizuju, ne dao Bog, zato o tome ne treba ni misliti ni govoriti“.

Ali gradjani Rusije treba da znaju, rekao je Peskov, da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman da na svaki način zaštiti državu.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com