Agencija za privatizaciju: I Živković je bio za stečaj „Prvog maja“

Agencija za privatizaciju saopštila je danas da je na nedavno održanom sastanku, direktor Agencije Ljubomir Šubara predočio direktoru preduzeća „Prvi maj“ Zoranu Živkoviću i investitorima – zakupcima iz Bugarske, da je stečaj ekonomski najracionalniji model privatizacije, s obzirom na činjenicu da će biti mnogo lakše naći investitore koji će kupiti delove imovine „Prvog maja“ nego onog ko će kupiti celokupnu fabriku, u aktuelnoj teškoj finansijskoj situaciji, što su učesnici sastanka u načelu tada prihvatili.

Takođe je saopšteno da je račun „Prvog maja“ već 1097 dana u blokadi, da preduzeće duguje 1,5 milijardi dinara i da nema stalno zaposlenih, osim direktora. Kao i da se firma finansira isključivo od prodaje zaliha robe u maloprodajnim objektima i od izdavanja u zakup objekata.

Da podsetimo, direktor pirotske Industrije odeće “Prvi maj” Zoran Živković ocenio je prekjuče da nije opravdana odluka državne Agencije za privatizaciju da to preduzeće bude na spisku 188 firmi za stečaj, jer za tu firmu ima zainteresovanih kupaca.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com