Aleksandar Vučić 30 minuta o koje čemu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji RTS „Takovska 10“ i, iako je obecao, tokom prvih 30 minuta nije ništa suštinski rekao o onome o čemu je s predstavnicima Evropske unije i Prištine razgovarao u ponedeljak u Briselu.

„Dok sam ja predsednik Srbije neću potpisati ni formalno ni neformalno priznanje Kosova niti članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama. A posle mene, vidite šta ćete i kako ćete „, rekao je Vučić posle pola sata priča o „teorijama zavere“,sebi kao dežurnoj žrtvi, o pričama „ima li Vučić rep i šta li mu je“ o tome da mu „nije ništa“ i o nama koji se pravimo naivni i onima koji su preko noći od gradjana postali nacionalisti.

„Neću da implementiram Ujedinjene nacije i to sam rekao 100 puta“, rekao je Vučić.

„Ja hoću normalizaciju odnosa sa Prištinom“ rekao je Vučić i objasnio da „99,99 odsto Albanaca je za nezavisnost Kosova i to se neće promeniti“ zato „ajmo da tražimo racionalne kompromise koji se tiču normalizacije života u regionu“, da „čuvamo mir, našu decu i nacionalne interese“.

Ali, rekao je Vučić, čak i ako ja varam i samo dobijam u vremenu zašto me ne pustite, nego to pričate i radite protiv svoje zemlje?

On je rekao da ne veruje da će Aljbin Kurti u dogledno vreme pristati na formiranje Zajednice srpskih opština, ali je uveren da će ZSO kad tad biti formirana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com