Antić: Država „još malo“ da pomogne Srbijagasu

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da u Srbiji ne postoji niko ko ne duguje „Srbijagasu“ za isporučeni gas i istakao da država mora još malo da pomogne tom preduzeću koje posluje u teškim uslovima.

„U Banatskom dvoru imamo uskladišten gas u vrednosti od 100 miliona evra, ali moramo još malo dati vetra u ledja Srbijagasu dok ne sredimo stvari u hemijskoj industriji i ne dodjemo do toga da svi imaju obavezu da plate gas i struju“, rekao je Antić tokom parlamentarne rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu.

Cela Srbija duguje za gas, jedino Beogradske elektrane ne duguju „Srbijagasu“ ni dinar, osim manjeg duga za kamate, precizirao je Antić.

On je podsetio da samo „Petrohemija“ duguje više od 200 miliona evra, a da je zajednička odluka svih parlamentarnih stranaka bila da se „Petrohemija mora sačuvati“.

Ministar je naveo da „Srbijagasu“ duguju i „Azotara“, MSK, Železara Smederevo, ali i mnoge lokalne samouprave, i dodao da je lako kritikovati menadžment u takvim uslovima rada, ali da nije lako upravljati tim kompleksnim sistemima.

Uz ocenu da ne bi voleo da neko pogrešno misli kako štiti svog stranačkog kolegu Dušana Bajatovića, koji rukovodi „Srbijagasom“, Antić je kazao da je Ministarstvo uspelo da sa Energetskom zajednicom napravi plan rada koji će sadržati i finansijsku konsolidaciju tog preduzeća.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com