APR :Upisan novi suvlasnik Politike Media 026, Vučak

U registru Agencije za privredne registe upisan je novi suvlasnik dnevnog lista „Politika“ firma  Media 026 doo Vučak, Karadjordjeva 20, Vučak.

Ta firma poseduje 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini dok drugu polovinu poseduje Politika AD.

Beogradski mediji ranije su preneli izjavu biznismena Miroslava Bogićevića da je svoj udeo u PNM prodao firmi  braće Rajić, koja je inače suvlasnik i Vecernjih novosti.

Ovoj kupoprodaji je, kako je objavio sam list Politika, prethodio zaključak Komisije za zaštitu konkurencije od 8.aprila 2022.godine kojim je stavljena van snage privremena mera zabrane društvu OOO Ist medija grup sa adresom u Moskvi, Ruska Federacija, da otudji ili prenese udeo ili deo udela koji poseduje u društvu „Politika novine i magazini“ sa, sedištem na adresi Makedonska 29,Beograd.

Komisija za zaštitu konkurencije (još) nije na svom sajtu objavila taj zaključak.

Zabranu otudjivanja udela u društvu „Politika novine i magazini“ Komisija za zaštitu konkurencije donela još 27.novembra 2014.godine pošto je istog dana pokrenula postupak po službenoj dužnosti radi ispitivanja koncentracije, koja nije odobrena u skladu sa Zakonom, a koja je prema, osnovanoj pretpostavci nastala sticanjem neposredne zajedničke kontrole nad društvom PNM doo Beograd od strane društva Koncern Farmakom MB doo Šabac preko povezanog društva OOO East Media Group, Ruska Federacija.

Sem što je navela da će utvrdjivanje stvarnog vlasnika biti preduslov za sprovodjenje postupka, Komisija je navela i da će privremena mera zabrane otudjenja trajati do donošenja rešenja u postupku koji je po službenoj dužnosti pokrenut protiv društva OOO East Media Group.

Rešenje o okončanju tog postupka takodje nije objavljeno na sajtu Komisije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com