Carinici otkrili „Rolex“ na aerodromu

Carinici su 7. februara 2016. godine na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili ilegalan unos luksuznog ručnog sata „Rolex Daytona white dial“ u Republiku Srbiju, saopštila je Uprava carina.

Rolex

Luksuzni sat, čija je vrednost procenjena na gotovo 13.000 dolara, sa sobom je nosio 45-godišnji srpski državljanin koji je doputovao iz Amsterdama u Beograd. Odmah po sletanju, putnik se uputio ka tzv. „zelenom kontrolnom prolazu“ namenjenom za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Rolex2

Carinici su ipak odlučili da pregledaju njegov prtljag, te su tako prilikom detaljne kontrole među njegovim ličnim stvarima pronašli i pomenuti luksuzni sat koji je bio upakovan u originalnu kutiju.

Rolex3

Na beogradskom aerodromu otkrivanje skupocenih satova u prtljagu putnika koji dolaze iz inostranastva nije retkost, pa je samo tokom prošle godine bilo nekoliko sličnih slučajeva. Zbog toga podsećamo domaće putnike da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, dok se predmeti čija vrednost prelazi navedeni iznos moraju prijaviti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com