Dodik: RS je jedno od većih gradilišta u regionu

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas na 15. Ekonomskom samitu Srbije da je RS jedno od najvećih gradilišta u regionu, da ima značajne mogućnosti za invesitiranje, kao i da sebe vidi kao deo evropske zajednice, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Milorad Dodik

Dodik je rekao da RS ima stabilne insitucije sistema koje ne izazivaju krizu, da je u ekonomskom smislu entitet koji može suvereno da odlučuje u svim sferama ekonomskog života i da čini sve što može da privuče dodatne investicije, izmjenama zakona, ali i „giljotinom propisa“.

U prethodnih devet godina, kazao je, BDP u RS je porstao šest puta, valuta je stabilna, stopa PDV je jedna od najnižih u regionu, a porez na profit je 10 odsto, dok su sva prava invesitora zaštićena.

Dodik je istakao da je RS prošle godine, uprkos poplavama, imala rast BDP-a.

U prilog konstatacija da je Srpska jedno od navjećih gradilišta u regionu, Dodik je pomenuo primer autoputa od Doboja do Banjaluke koji bi trebalo da bude završen za dve godine, a koji treba da bude deo koridora do granice sa Srbijom.

“To je u razvojnom smislu veoma važno jer će omogućiti da se RS snažnije integriše sa privredom Srbije˝, rekao je Dodik.

Govoreći o drugim investicijama, Dodik je rekao da će ove godine biti otvorena termoelektrana, kao i da RS želi da iskoristi veliki energetski potencijal koji poseduje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com