Dodik : Zapad je veliki varalica, sad bi da nam uzmu struju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dao je opširan intervju za www.kosovo-online.com u kome kaže da na njega utiče samo srpski narod, a da je Zapad veliki varalica koji čim se osuši mastilo na sporazumu, koji su potpisali, kreću da ga ruše.

„Zapad je veliki varalica, prvenstveno Amerikanci, Britanci, pa i značajan deo Evropske unije. Oni će i kada dodje do potpisivanja, istog dana, pre nego što se osuši mastilo na potpisu, krenuti da ruše ono što su Srbi dobili i nastojati da dodatnim pregovorima promene poziciju Srba, bilo u državno – pravnom sistemu Srbije ili u dejtonskog položaju Srpske“,rekao je Dodik za Kosovo-Online.

On je dodao :

„Posle njihovog tutorstva nad Crnom Gorom već toliko godina, od kada je postala nezavisna, Crna Gora nikada nije bila u goroj političkoj situaciji. Sada bi za taj svoj neuspeh, po tradicionalnoj matrici koju upotrebljavaju na Zapadu, za to opet okrivili Srbiju, pa kažu „Vučić se stalno nešto petlja, evo i Dodik nije čist, on sa Rusima muti…“. Govore i o nekom ruskom uticaju, kojeg uopšte nema, a niko ne govori o njihovom uticaju, koji je dramatično poguban i za Crnu Goru i za sve nas na Balkanu“.

„Govore o ruskom uticaju, i Dodiku koji je medju prvima, ali na mene nema niko uticaj, samo srpski narod. Ja sam čovek srpskog naroda, Republike Srpske, jedino odgovaram onima koji su glasali za mene, jedino se ponašam na taj način“,rekao je Dodik.

„Da Putin od mene zatraži nešto što nije u našem interesu, to se ne bi ostvarilo. On tako nešto nikada nije tražio, a zapad uvek traži. Gde god se stetnemo, oni uvek traže. Prema tome, naša pozicija u tome je jasna. Evropa gubi svoj položaj i izgubiće dve moćne stvari – izgubiće Rusiju, jer Rusi diversifikuju ponudu. Za sve možemo da prodamo zapadu, uvek nam traže neku sertifikaciju, pogotovo poljoprivrednih proizvoda, a pošto imaju manjak električne energije na svojim tržištima nama kažu – nema veze, možete da proizvodite iz ekološki najprljavijih sirovina, samo dajte nama struju, a vi se trujte. To je njihov odnos prema nama. Sad kad te električne energije nema, sad bi da nam je uzmu putem nekih regionalnih energetskih zajednica, kako bi kontrolisali i naše investicije, proizvodnju, a uvećali cene, i tako bi povukli svu struju, a mi bismo ostali energetska sirotinja“, rekao je, izmedju ostalog, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za kosovo-online.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com