Ekskluzivno: Russia Today Srbija je plagijat!

Russia Today (RT) nema nikakve veze sa sajtom Russia Today Srbija, rečeno je za portal Ekonomske Vesti u toj ruskoj medijskoj kući.

Russia Today

„Vebsajt rt.rs (i svi povezani profili na društvenim mrežama) ni na koji način nije povezan sa našim kanalom. Ime, logo i ostale direktne i/ili indirektne veze sa RT-om su u potpunosti iskorišćene bez autorizacije ili dozvole od nas“, rekla je za portal Ekonomske Vesti Ana Belkina, direktorka sektora za komunikacije RT-a.

U odeljku „Impresum“ na, ispostavilo se, lažnoj srpskoj verziji sajta Russia Today nema nijednog „domaćeg“ imena, kao ni adrese i broja telefona iz Srbije.

Ipak, u odeljku „O nama“ navedeno je kako je pokretanje sajta Russia Today Srbija bila „inicijativa hiljade ljudi sa srpskog govornog područja“, kao i da je to „akcija pokrenuta sa ciljem da se omogući alternativni izvor informacija, izvan vodećih tokova vesti“.

„Mi nudimo slobodan protok vesti bez medijskih manipulacija. Ovaj alternativni medij proširuje perspektivnu za sagledavanje svih događaja. Naša misija je: Mi ćemo jasno pokazati koji deo zvanični mediji prikrivaju ili odsecaju i tako sprečavaju sagledavanje celovite slike“, navodi se na lažnoj srpskoj verziji sajta Russia Today.

Podsetimo, sajt rt.rs, koji je naslovljen sa RT Srbija, počeo je sa radom 10. maja u ponoć. Na tom sajtu su iskorišćeni ime i logo Russia Today, tekstovi i prilozi sa te ruske međunarodne medijske platforme…

Što se tiče zvaničnog dolaska Russia Today u Srbiju, Belkina je za portal Ekonomske Vesti istakla kako takvi planovi za sada ne postoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com