Energija Novi Sad: Preduzeće sa četiri direktora i nijednim radnikom!

Da li ste čuli za državno preduzeće Energija Novi Sad? Verovatno niste, a trebalo bi.

Kako piše Blic, ovo preduzeće ima bord od četiri direktora i nijednog zaposlenog. I naravno, već sedam godina pravi gubitke.

Tako je Energija Novi Sad prošle godine imala prihod od milion dinara, i to od donacija, dok je rashod iznosio 3,2 miliona dinara, od čega čak tri miliona na plate četiri direktora: Miladina Zurovca, Aleksandra Jakovljevića, Željka Lazovića i Saše Igića.

Za sve ove godine postojanja, Energija Novi Sad nije napravila ni dinar prometa, a u prve četiri godine postojanja imaju gubitak od 5,2 miliona.

Ovo preduzeće su 2009. godine osnovali Grad Novi Sad i Elektroprivreda Srbije (EPS) kako bi našli investitora i vodili projekat modernizacije i dogradnje Termolektrane-toplane Novi Sad. No, taj projekat je obustavljen.

Ipak, iz ovog državnog preduzeća poručuju da oni nastavljaju s tim projektom, koji je, kako kažu, tajni projekat.

„Zlonamerni su komentari da ne radimo ništa. Posle razgovora sa konzorcijumom (neimenovani konzorcijum iz Grčke, Slovačke i Rusije prim.aut) imali smo još i pregovore sa Kinezima. Problem je što je to gasni pogon, a mi smo ostali bez Južnog toka. Međutim, pratimo sve šta se dešava. Projekat je izuzetno vredan da bismo ga prekinuli, on će građanima smanjiti cenu grejanja“, rekao je Miladin Zurovac, generalni direktor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com