Evo zašto je „popravka“ 100 metara puta koštala 30 miliona dinara

Prošle nedelje dana portal Ekonomske Vesti objavio je tekst o popravci 100 metara regionalnog puta, koja je, prema postavljenoj tabli, koštala građane čak 30 miliona dinara. Danas smo, nakon proslave Dana državnosti, najzad i saznali zbog čega je tih 100 metara regionalnog puta toliko posebno, tačnije skupo.

Putevi Srbije

Kako su nam objasnili u Putevima Srbije, tabla koju je postavilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a na kojoj se kao izvođač navode upravo Putevi Srbije, nije baš u potpunosti istinita. Tačnije, izrađivač takozvane informacione table je „pokušao da izvrši racionalizaciju obima teksta koji utiče na veličinu i cenu table“.

„Konstatacije iz Vaših pitanja zasnovane su isključivo na skraćenim informacijama koje su unete na informacionoj tabli čija je fotografija sastavni deo Vašeg teksta u Ekonomskim Vestima. Na istoj je umesto teksta ‘Popravka puta’ trebalo da piše ‘Izgradnja kružne raskrsnice državnog puta I B reda broj 15 i državnog puta II A reda broj 102, pešačkih i biciklističkih staza, javne rasvete i reknstrukcija pristupnih saobraćajnica’. Dužina kolovoza nije relevantan podatak za ovu vrstu radova i ista nije trebalo biti navedena na informacionoj tabli“, rekli su nam u Putevima Srbije.

12654177_746644315436858_3571148046690692705_n

Iz tog javnog preduzeća su dodali i da je konačna vrednost radova utvrđena postupkom javne nabavke iznosila 34,9 miliona dinara, a da su izvođači predmetnih radova bili VD Jugokop-Podrinje iz Šapca i Vojvodinaput-Bačkaput iz Novog Sada.

Međutim, na ovu cifru treba dodati i još 3,7 miliona dinara, koliko je izdvojila lokalna samouprava (Bečej) za postavljanje javne rasvete.

Dakle, kružni tok na putu Novi Sad – Bečej koštao je nešto manje od 39 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com