Fabrika „Lola Fot“ nosilac razvoja na severu Kosmeta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić izjavio je danas u Lešku da će Vlada učiniti sve da pomogne fabrici „Lola Fot“ da se poveže sa privrednim subjektima širom Srbije i da dođe do inostranih tržišta.

Marko Đurić

Đurić je, tokom posete ovoj fabrici na severu Kosmeta, istakao da je ovaj pogon primer borbe protiv nezaposlenosti, koja predstavlja najveći problem sa kojim se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da je fabrika „Lola Fot“ u protekloj godini uz podršku Vlade Srbije uvećala svoju proizvodnju za 12 odsto, radi u dve smene po čemu je među retkima u Srbiji.

Đurić je podsetio na to da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u proteklom periodu pružila podršku preduzeću „Lola Fot“ u vezi sa pokretanjem proizvodnje u većem kapacitetu i saradnjom sa Javnim preduzećem „Metohija“ radi plasmana robe i nabavke repromaterijala.

On je naglasio da ova fabrika danas posluje potpuno samostalno, samoodrživo, bez državnih subvencija , plaća državi sve poreze i upošljava ljude.

Prema njegovim rečima, fabrika „Lola Fot“ je vlasništvo radnika i Republike Srbije.

Fabrika otkovaka „Lola Fot“ iz Leška, osnovana 1984. godine kao ogranak „Lola sistema Beograd“, specijalizovana je fabrika za proizvodnju rezervnih delova na bazi otkovaka od čelika.

Trenutno upošljava 190 radnika i svoje proizvode, koji se koriste u mašinogradnji, brodogradnji, elektroprivredi, rudarstvu, automobilskoj i drvnoj industriji, proizvodi i plasira najviše za potrebe preduzeća u centralnoj Srbiji, poput „Agromehanike“ iz Boljevaca, „Prve petoletke“ iz Trstenika, rudarskih basena Kolubara i Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com