Gde su karte za finale Evropskog prvenstva u vaterpolu?

Građane je i više nego obradovala informacija da će kapacitet Beogradske arene za finalnu utakmicu Evropskog prvenstva u vaterpolu sa 11.000 mesta biti povećan na 16.000. Međutim, tih dodatnih 5.000 karata bilo je nemoguće kupiti, tvrde korisnici društvenih mreža.

EUROPEAN WATERPOLO CHAMPIONSHIPS 2016 - OTVARANJEBeograd, 10.01.2016.foto: Nebojsa ParausicVaterpolo, Evropsko prvenstvo 2016. XYZ

Ivan Ninić, saradnik Saveta za borbu protiv korupcije, tvrdi da je ceo dodatni kontigent karata za utakmicu između Srbije i Crne Gore, kupila Srpska napredna stranka.

 Ninić je kasnije, takođe na svom Tviter profilu, pozvao nadležnog tužioca da koliko u ponedeljak „formira KTR predmet i da utvrdi način na koji je vršena distribucija i prodaja karata za vaterpolo“.

Povodom ovog slučaja oglasio i opozicioni Pokret za preokret, koji tvrdi da „situacija u kojoj je posedovanje stranačke članske karte uslov da bi se gledala utakmica reprezentacije nije ništa drugo nego deljenje građana na podobne i nepodobne, na one koji imaju pravo da bodre srpske vaterpoliste i one koji to nisu zaslužili jer nisu članovi SNS-a“.

Spekuliše se i da su karte zapravo podeljene javnim preduzećima koje kontroliše SNS, a sve u cilju sprečavanja zviždanja premijeru Srbije, Aleksandru Vučiću, koji bi navodno trebalo da se pojavi na finalnoj utakmici.

Na društvenoj mreži Tviter požalio se i bivši proslavljeni reprezentativac u vaterpolu, Danilo Ikodinović, koji je napisao da za njega karata nije bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com