Hitno zabraniti „rad na crno” na koridorima 10 i 11

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije zatražilo je danas od Inspektorata za rad da hitno pojača kontrolu na gradilištima na Koridoru 10 i Koridoru 11, kako bi se sprečio rad „na crno” i radnici ostvarili svoja prava.

Koridor 10

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović insistira na tome da radnici koji rade na najvećim infrastrukturnim projektima u zemlji budu zaštićeni i ostvare sva prava koja im po zakonu pripadaju, od redovne isplate zarada do zaštite zdravlja i bezbednosti na radu.

Na osnovu podataka Inspektorata o rezultatima kontrole gradilišta i izdatim rešenjima, Ministarstvo će preduzeti mere prema izvođačima koji krše zakon, kako bi se zaštitili građevinski radnici.

Firme koje angažuju radnike “na crno” neće moći da rade na infrastrukturnim projektima jer je to jedan od kriterijuma koji ih stavlja na “crnu” listu, na kojoj se nalaze kompanije koje ne plaćaju obaveze prema državi, sa radnicima ne zaključuju ugovore o radu i ne vode računa o njihovoj bezbednosti i zdravlju na radu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com