I Banja Vrujci dobija kanalizaciju?!

Svakog leta, i na stare tekstove Ekonomskih vesti o Banji Vrujci, u kojoj se kupa dobar deo Beograda, Valjeva, Ljiga, oglašava se poneko od čitalaca koji su tamo bili i ne veruju da će više – zbog vodovoda.

Neki dan nam je čitalac, koji se potpisao kao Ivan Dragosavljević napisao sledeće :

„Od 20 dana u julu 2020.godine 16 dana bez vode, sa troje male dece. Vodovod zvan 100 ×, javlja se neka žena koja smišlja svako jutro novu priču koju će da servira… Zvan predsednik opštine,“ predsednik je na terenu“… koji teren rodjeni, banja ti glavni prihod novca, a u njoj se sve raspada, trava na šetalištu krokodili da te pojedu… Bazeni skupi, a neuredni do 101 i nazad… „.

S obzirom na interes tako velikog tržišta kao što je beogradsko i kulturno-istorijske turističke potencijale celog područja oko Banje Vrujci, pravo je čudo da se  Vlada Srbije pa i grad Beograd nisu više direktno angažovali na sredjivanju komunalnih problema u Banji Vrujci.

I u četvrtak 5.avgusta na sajtu Vlade Srbije objavljeno da je projektovanje i izgradnja kanalizacione mreže u Banji Vrujci predvidjeno u okviru projekta „Čista Srbija“.

Iz vesti nije jasno u kom roku se može očekivati da kanalizacija, koja još nije projektovana bude završena.Tek se navodi da je ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio plan Vlade da se u „narednih 5 godina izgradi komunalna infrastruktura u više od 80 odsto lokalnih samouprava“.

Na sajtu Vlade Srbije  se još navodi :

„U okviru prve faze projekta ‘Čista Srbija’, u okviru koga će biti izgradjeno 26 postrojenja za preradu otpadnih voda i približno 700 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže u 14 opština i gradova.

Realizacija najvećeg projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture ‘Čista Srbija’ zvanično je započela današnjim potpisivanjem relevantnih aneksa izmedju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kineskih investitora CBRC i predstavnici 14 lokalnih samouprava“.

A navodi se 16 opština i gradova u kojima će se projektovati i početi sa izvodjenjem radova na izgradnji kanalizacione infrastrukture : Varvarin, Knić, Banja Vrujci, Krupanj, Lajkovac, Mionica, Kučevo, Svrljig, Kladovo, Lazarevac, Veliki Crljeni, Obrenovac, Vranje, Novi Bečej, Kragujevac i Novi Sad.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com