Ikea dobila dozvolu za izgradnju robne kuće

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas u Vladi Srbije direktoru za nekretnine i razvoj kompanije „Ikea“ za jugoistočnu Evropu Vladislavu Laliću dozvolu za izgradnju objekta u Bubanj potoku.

ikea

Građevinska dozvola je posle dugo godina data jednoj kompaniji koja će zaposliti 300 radnika, rekla je Mihajlović i dodala da gde god se „Ikea“ pojavila uticala je na rast BDP-a zemlje.

Ona je navela da se protokol sa „Ikeom“ sprovodi onako kako je planirano, zajedno sa Gradom Beogradom i napomenula da je projektom predviđeno izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka koja treba da bude izmeštena u septembru naredne godine, zbog izgradnje obilaznice oko Beograda.

Lalić je rekao da je dozvola izdata u rekordnom roku od svega dva dana za objekat koji će se graditi kod Bubanj potoka.

Sada predstoje priprema terena i izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka, a putna i vodovodna infrastruktura je planovima regulisana, istakao je Lalić, dodavši da će pripremni radovi početi za nekoliko nedelja.

On je najavio da „Ikea“ ima planove da otvori još robnih kuća u Srbiji, ali će to zavisiti od uspešnosti prvog objekta u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da investicija kompanije „Ikea“ iznosi oko 70 miliona evra, koja će zaposliti najmanje 300 radnika i dodao da se već sledeće godine očekuje završetak tog objekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com