Industrijska proizvodnja u Srbiji u porastu

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da industrijska proizvodnja u Srbiji u martu 2016. godine beleži rast od 8,8 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, dok je u odnosu na prosek iz 2015. godine veća za 9,5 odsto.
industrija
U saopštenju se navodi da je industrijska proizvodnja u periodu januar–mart 2016. godine, u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom, veća za 10,5 odsto.
Posmatrano po sektorima, u martu 2016. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, registrovana su sledeća kretanja: sektor rudarstvo beleži rast od 16,6 odsto, sektor snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija – rast od 16,6 odsto i sektor prerađivačka industrija rast od 5,9 odsto.
Podaci o industrijskoj proizvodnji po namenskim grupama u martu 2016. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, pokazuju da je došlo do rasta u proizvodnji: trajnih proizvoda za široku potrošnju (25,9 odsto), energije (15,3 odsto), intermedijarnih proizvoda, osim energije (10 odsto) i netrajnih proizvoda za široku potrošnju (4,6 odsto).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com