Ispeci, pa reci : Nije uvredljivo za novinarku, ali jeste za mozak

Spremna sam da se složim s liderom  Nove DSS Milošem Jovanovićem : poredjenje koje je upotrebio da izrazi nacionalno nezadovoljstvo pitanjem, koje mu je na konferenciji za štampu uputila novinarka N1 Emina Kovačević, nije uvredljivo za novinarku, nego za mozak.

Očekivali biste da se čovek Jovanovićevog obrazovanja naknadno zgrane nad samim sobom i  banalnosti  onog što je izgovorio, kad – ništa od toga.

Prema Jovanovićevom konačnom mišljenju  pitanje „o tome koliko bismo izgubili u materijalnom smislu, ako bismo i dalje insistirali na odbrani naše teritorijalne celovitosti, sramno [je], skaradno i istinski uvredljivo“ i zaslužuje odgovor :

„Niko vas ne pita za koliko novca biste spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“.

Jovanović je u izvinjenju novinarki Emini Kovačević izrazio žaljenje ako je njegove reči „doživela kao uvredu jer nije bilo ni najmanje namere niti pomisli da se  bilo ko vređa“.

„Tačno je, medjutim, da način na koji je misao izrečena nije bio dovoljno precizan i da otvara prostor i za jedno takvo negativno tumačenje. To je moja greška i zbog toga joj se naravno izvinjavam, izjavio je Jovanović a preneli su beogradski mediji.

Prava je sreća da Jovanović svoju misao nije odlučio da precizira.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com