Kameron pohvalio Vučića

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa, koji mu je uručio pismo britanskog premijera Dejvida Kamerona u kojem je pohvaljeno liderstvo premijera Vučića i izražena podrška reformama i ekonomskim merama Vlade Srbije.

kameron

Kameron je u pismu iskazao veru da će te mere doneti rezultat kako u napretku na evropskom putu, tako i u povećanju blagostanja stanovnika Srbije.

Britanski premijer je pozdravio i napore premijera Vučića da unapredi odnose na zapadnom Balkanu, ističući njegovu ulogu u dijalogu sa Prištinom i hrabru i ispravnu odluku da učestvuje na komemoraciji u Srebrenici, jer Velika Britanija podržava politiku pomirenja i stabilnosti u regionu.

Vučić je, izražavajući zahvalnost na pismu, rekao u razgovoru sa Kifom da reforme premijera Kamerona, kojima je povećana zaposlenost u britanskom privatnom sektoru, mogu da budu uzor za Srbiju i da zato računa i na praktičnu pomoć britanskih stručnjaka.

Kif je naveo da će novi fond i program podrške koji pokreće Velika Britanija biti realizovan u saradnji sa Vladom Srbije, kako bi se utvrdile oblasti u kojima britansko iskustvo može najviše da doprinese napretku zemlje.

U razgovoru je istaknuta potreba unapređenja saradnje Srbije i Velike Britanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com