Kineska delegacija stigla u Železaru

Delegacija kineske Hebej ajron end stil grupe (HBIS) došla je u Železaru Smederevo kako bi se upoznala sa pogonima srpske čeličane.

Železara

„Došli su pre neki dan. Obilaze pogone, gledaju, snimaju…“, rekao je predsednik Samostalnog sindikata u Železari Siniša Prelić u kratkoj izjavi za Tanjug.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da su u toku pregovori o strateškom partnerstvu sa HBIS grupom, kao i da je reč o drugoj ili čak najmoćnijoj čeličani u svetu.

„Oni su zainteresovani, kako kažu, da daju najmanje 300 miliona evra u investiciju za galvanizaciju. To bi značilo novi život ne samo za Smederevo već i celu Srbiju“, kazao je ranije Vučić, dodavši da je naš uslov da nema otpuštanja radnika.

Član Nadzornog odbora Železare Smederevo Bojan Bojković je ranije izrazio očekivanje da će biti realizovano partnerstvo sa tom kineskom kompanijom, s obzirom na to kako idu pregovori i kakva je želja kineskog partnera.

Reč je, kako kaže, o drugoj čelicani na svetu, ali finansijski najzdravijoj, što znači da ima ogroman novac i za investicije.

Bojković je naveo da HBIS grupa proizvodi čelik samo u Kini i da su njeni planovi globalizacija, te da je Železari Smederevo velika čast što je jedna takva kompanija zainteresovana za nju, budući da će sa sobom doneti investicije od 300 miliona dolara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com