Kineski plan za Železaru Smederevo

Kineska kompanija Hestil potvrdila je da će Železaru Smederevo kompletno preuzeti do kraja juna.

železara

Kineska kompanija već priprema dolazak, a nekoliko delegacija Železare sa predstavnicima radnika ići će i u Kinu, od kojih prva grupa putuje posle uskršnjih praznika.

Predsednik Hestila Ju Jong rekao je za RTS da se nada da će do kraja 2017. biti postignut maksimalni proizvodni kapacitet, što iznosi oko dva miliona tone čelika.

Prema njegovim rečima, pored nove tehnologije i opreme, u Železaru će doći i nov model poslovanja i proizvodnje, a kineski stručnjaci su se već upoznali sa problemima sa kojima se Železara suočava.

„Naš ključni zadatak jeste da tehnički unapredimo proces rada i uspostavimo nov način proizvodnje, kako bi Železara držala korak sa industitrijom čelika u Evropi“, rekao je Ju Jong.

Kako je planirano, od kraja juna će kompletan kineski tim ući Železaru i raditi na strateškim planovima, dok bi proizvodnja trebalo da počne od 2017. godine.

Ju Jong je dodao i da je Hestil uvideo potencijal Železare u Smederevu, iako je industrija čelika u krizi.

„Mi želimo da pretvorimo krizu u šanse za svakog ko želi da radi i ulaže. Kroz kupovinu Železare donekle smo rešili dugoročni problem koji je u jednom trenutku bio nerešiv za vašu čeličanu“, rekao je Ju Jong.

Sajt Ministarstva privrede na kojem je objavljen kupoprodajni ugovor, jedna je od najposećenijih stranica u zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com