Kompanija iz UAE zainteresovana za srpske luke

Srbija ima puno mogućnosti za razvoj luka i rečnog transporta s obzirom na to da se i Koridor 10 i Koridor 11 ukrštaju ili dodiruju sa Dunavom, koji je kroz našu zemlju plovan u dužini od 588 kilometara, ocenila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovi.

Mihajlovićeva je na inicijalnom sastanku u Vladi Srbije sa predsednikom kompanije P&O Ports iz Abu Dabija Arifom Obaid Al Dehailom istakla da je Srbija zainteresovana za saradnju sa ovom kompanijom, koja je u vlasništvu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

uae

Prema njenim rečima, ova kompanija, koja se bavi upravljanjem srednjim i malim lukama, izrazila je, takođe, interesovanje za partnerstvo u ovom sektoru.

„Zainteresovani smo za saradnju u oblasti luka i pozivamo kompanije da se upoznaju sa mogućnostima za transport robe preko Srbije rečnim putevima“, poručila je Zorana Mihajlović u razgovoru sa prvim čovekom ove kompanije, koja više od 200 godina upravlja lukama u 65 zemalja sveta, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Al Dehail je istakao da je kompanija P&O Ports zainteresovana za luke u Srbiji i mogućnost bržeg transporta robe od Beograda do Konstance, naročito svežeg voća i povrća, pri čemu je izrazio zadovoljstvo zbog toga što transport robe ovom trasom traje 20 dana.

„Naš interes je da pre svega budemo operater u nekoj srpskoj luci kroz braunfild, ali i grinfild investicije“, poručio je on, uz napomenu da će tokom dana obići luku Novi Sad.

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture upoznali su predsednika ove kompanije sa vlasničkom strukturom i lokacijama luka u Srbiji, nakon čega je on najavio dolazak tima te kompanije u Srbiju, koji bi trebalo da uradi studije izvodljivosti lučkih potencijala, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com